Llegir el text en castellà

Al  0-facebook1 anem posant els enllaços als nous articles d’observació d’objectes Messier amb prismàtics del Quadern d’observació.

 

Juli Vallory (A.noctua) observa normalment a ull nu o prismàtics 7×50, 10×50, 8×32 i 15×85 des dels observatoris de l’Agrupació Astronòmica de Sabadell al Montsec, prop d’Àger, o des de les rodalies de Lleida.

Utilitza també normalment un refractor “cromàtic” de 152mm a f5, excel·lent per a cel profund i un refractor “cromàtic” de 120mm a f5 amb binoviewer en el qual tot es veu en tres dimensions, els dos en muntura giro altazimutal d’eixos lliures.

Per a treballs específics utilitza un refractor ED de 80mm, un newton de 10″ en muntura digitalitzada en columna i observatori , un dobson de 10″, un newton de 12″ en equatorial, un astrògraf rus mak-newton de 5″, un mak de 5″ excel·lent per a planetària, i altres.

 

És membre de l’Agrupació Astronòmica de Sabadell (AAS) i de la Societat Astronòmica de Lleida (SALL)

 

Trobareu informació de la m3 a la ponència: Juli Vallory (2014), M-tres o MMM: Maratón Messier de memoria que l’autor va presentar a la XXIII Convención de observadores de l’Agrupació Astronòmica de Sabadell, que va tenir lloc al mateix Sabadell els dies 29 i 30 de novembre de 2014.

A la XI Jornada astronòmica de Torroja de Priorat, que va tenir lloc a Torroja el 18-VIII-2015, organitzada per la pròpia Associació astronòmica de Torroja de Priorat es va presentar la ponència: Juli Vallory (2014), M-tres o MMM: Marató Messier de memòria, minimaratons. A les activitats al poliesportiu de Torroja que es van fer la nit de la jornada els assistents van poder practicar en el taller d’observació: Pràctica de la marató Messier de memòria amb prismàtics.

Pàgina creada al juliol de 2016

Anuncis