Hola

Quatre coses:

Primera: Us faig saber que poso en venda l’observatori 35 del camp d’observatoris al Montsec.

El mòdul-observatori està en funcionament i és arribar i començar a treballar. A la columna de ciment hi ha instal·lada una muntura Losmandy G11 amb encoders i controlador FS2 en perfecte estat i funcionant. La columna està aïllada mecànicament de l’observatori i està ancorada a un bloc de ciment subterrani independent del mòdul.

No s’hi ha de fer cap obra ja que s’han anat fent totes les modificacions que s’han anat realitzant col·lectivament, té les quatre columnes exteriors canviades a columnes metàl·liques i el sostre té el recobriment de clorocaucho i la pintura de titani.

A més, a l’interior, a diferència d’altres observatoris, també es van posar sis columnes metàl·liques amb perpendicularitat ajustable. Aquestes columnes estàn ancorades amb eixos articulats a la placa de ciment de sota de l’observatori.

A la part nord de l’observatori hi ha una cabina semitancada amb taula d’ordinador, estants, armaris per a llibres i material, i armari tancat per a roba. La part sud i oest té armaris a la paret per a tubs i altres materials. A la part oest hi ha un armari per a un tub newton de 300mm.

El preu de l’observatori és de 10.000 euros més 500 de les sis columnes metàl·liques interiors.

El preu de la modificació de les columnes exteriors és inclòs als 10.000 euros.

A més, s’han de comptar els 2.000 euros per a les despeses comunitàries que s’han d’abonar a l’agrupació en fer la compra.

A la columna de ciment hi ha instal·lada una muntura equatorial Losmandy G11 amb controlador FS2 d’Astro-Electronic i encoders. Té els mandos dels bloquejadors dels embragues canviats al model superior (per a guants d’hivern) i la muntura està elevada amb el mòdul d’extensió. A la muntura hi ha un astrògraf Intes Micro Maksutov-Newton MN56 en perfecte estat, de cinc polzades a f6 amb anelles súper dimensionades Parallax de base plana superior i inferior per a astrofotografia. L’enfocador porta un motor JMI amb encoders i comandament amb pantalleta que marca la posició en passos de l’encoder. L’astrògraf està modificat per a fer focus amb Canon DSLR APS-C, ja que el MN56 de sèrie no en fa.

El conjunt muntura-astrògraf està valorat en més de 5.500 euros, però venc la muntura per 1.500 euros i regalo l’astrògraf, només si se la queda el comprador de l’observatori, que pot decidir si vol el conjunt o no. Aquest conjunt no està a la venda si no se’l queda el comprador.

 

El preu total de l’observatori amb muntura és de 14.000 euros i sense muntura de 12.500 euros.

 

Segona cosa: no tinc clar com es compta el preu total. Tinc entès que puc posar un suplement per obres i un altre per instrumentació, com veieu el preu de les columnes interiors? Poc? Massa? No es pot cobrar res?

Aquestes columnes NO són les que va posar tothom a fòra, són sis columnes metàl·liques articulades, amb perpendicularitat ajustable a dins de l’observatori, que aguanten les vigues dels rails del sostre.

No sé si s’ha venut algun observatori amb deu columnes, sis columnes dins i quatre columnes a fora. He posat 500 euros per posar alguna cosa.

Però tampoc sé si ho puc cobrar això i ha d’anar inclòs als 10.000 euros, ja m’ho direu.

Si no es pugués cobrar res de les columnes, el preu total de l’observatori amb muntura seria de 13.500 euros i sense muntura de 12.000 euros.

 

Tercera cosa: ho he d’anunciar jo mateix en algun lloc de l’Astronòmica? A l’Astrum? Qui se’n cuida? Què he de fer? A qui ho he de dir?

 

Quarta cosa: ho comuniqueu vosaltres a la comissió dels observatoris? Els ho he de dir jo? Perquè suposo que això hauria d’anar a l’ordre del dia de l’assemblea anual, com es fa cada any, quan es repassa la llista d’observatoris en venda. Suposo que en els propers dies tocarà fer la reunió entre el representant de la Junta de l’AAS i la comissió dels observatoris per preparar l’assemblea.

 

Gràcies,

 

Salutacions

Juli Vallory