Texto en castellano

Es posa en venda un observatori del camp d’observatoris al Montsec de l’Agrupació Astronòmica de Sabadell, a la vora de Can Maciarol, a Àger, Lleida. En aquest camp hi ha trenta-vuit observatoris particulars, a més del de l’Agrupació.

https://www.google.es/maps/dir/42.0191694,0.74423/42.019127,0.744206/@42.0175513,0.7445197,1069m/data=!3m1!1e3!4m2!4m1!3e0

El mòdul-observatori està en funcionament i és arribar i començar a treballar. A la columna de ciment hi ha instal·lada una muntura Losmandy G11 amb encoders i controlador FS2 en perfecte estat i funcionant.

La columna està aïllada mecànicament de l’observatori i està ancorada a un bloc de ciment subterrani independent del mòdul.

No s’hi ha de fer cap obra ja que s’han anat fent totes les modificacions que s’han realitzat col·lectivament, té les quatre columnes exteriors canviades a columnes metàl·liques i el sostre té el recobriment de clorocaucho i la pintura de titani.

A més, a l’interior, a diferència d’altres observatoris, també es van posar sis columnes metàl·liques amb perpendicularitat ajustable. Aquestes columnes estàn ancorades amb eixos articulats a la placa de ciment de sota de l’observatori.

A la part nord de l’observatori hi ha una cabina semitancada amb taula d’ordinador, estants, armaris per a llibres i material, i armari tancat per a roba. La part sud i oest té armaris a la paret per a tubs i altres materials. A la part oest hi ha un armari per a un tub newton de 300mm, què també és a la venda.

La instal·lació elèctrica de 220, de corrent continu, de dades i de comandaments de telescopis, guies i càmeres que va de la taula a la muntura és subterrània.

Al camp d’observatoris hi ha espais comunitaris, sala de reunions-menjador amb nevera, microones i cafetera. Hi ha un mòdul annex amb aigua corrent amb lavabo i dos WC.

Hi ha corrent elèctric a tot el camp i wifi comunitari a través d’Iberbanda amb tres antenes que donen cobertura a tots els observatoris.

Cada observatori té el seu propi quadre amb diferencial de 220v a l’interior del mòdul.

Es pot arribar amb cotxe a la mateixa porta de l’observatori.

A la vora de l’observatori, a cinc minuts a peu, hi ha la casa rural-aparthotel Can Maciarol, amb bar, restaurant i habitacions.

Podeu consultar el preu de l’observatori a: secretaria@astrosabadell.org

93 725 53 73

El preu de venda de l’observatori el marca l’Agrupació.

El preu de la modificació de les columnes metàl.liques exteriors de les guies del sostre és inclòs al preu de l’observatori. El preu de la modificació ja feta de les sis columnes metàl.liques interiors és de 500 euros que s’han d’afegir al preu de l’observatori.

A la columna de ciment hi ha instal·lada una muntura equatorial Losmandy G11 amb controlador FS2 d’Astro-Electronic i encoders. Té els mandos dels bloquejadors dels embragues canviats al model superior (per a guants d’hivern) i la muntura està elevada amb el mòdul d’extensió. Porta una font d’alimentació externa a 220v.

Es ven la muntura per 1.500 euros només si se la queda el comprador de l’observatori, que pot decidir si la vol o no. No està a la venda si no se la queda el comprador.

 

El comprador també pot optar per adquirir els següents instruments:

Tub newton de 12″ SW 305 blau, 305mm, amb anelles i cua de milà de norma Losmandy, té un armari fet a mida a l’observatori. 350 euros.

Tub newton SW 10″ SW 250 negre, de 250mm, amb anelles. 350 euros.

Tub dobson Meade Lightbridge 10″, 250mm, amb enfocador motoritzat amb JMI y microenfoc.  500 euros.

Astrògraf Intes Micro Maksutov-Newton MN56, de cinc polzades a f6 amb anelles súper dimensionades Parallax de base plana superior i inferior per a astrofotografia. L’enfocador porta un motor JMI amb encoders i comandament amb pantalleta que marca la posició en passos de l’encoder. L’astrògraf està modificat per a fer focus amb Canon DSLR APS-C, ja que el MN56 de sèrie no en fa. 500 euros.

 

La compra de l’observatori té alguns requeriments:

  • S’ha de ser soci de l’Agrupació Astronòmica de Sabadell, o si no se n’és, se n’ha de fer per a poder ser propietari.
  • A més, cada any s’ha de pagar una quantitat per a les despeses del camp, aigua, llum, neteja, internet, reparacions, assegurança, etc. Durant el 2016 la quantitat ha estat de 350 euros anuals abonats en dos rebuts semestrals de 175 euros.
  • Als vols de Nadal es fa una assemblea de propietaris on es decideix la quota anual i altres qüestions del funcionament del camp d’observatoris.
  • El camp d’observatoris té un reglament que fa referència a la convivència, a la seguretat i a la foscor del camp, hores d’entrada i sortida nocturna amb cotxe (deu minuts cada dues hores), llums enceses, etc. De dia es pot accedir al camp a qualsevol hora els 365 dies de l’any.
  • No es pot fer foc enlloc dins del recinte ni dels observatoris ni posar cap tipus d’estufa, per seguretat i per a evitar qualsevol tipus de turbulència a l’aire. Per escalfar begudes o aliments hi ha un microones a la sala comunitària, que a més, té cafetera i nevera.

 

Podeu consultar el preu de l’observatori i obtenir més informació a secretaria de l’Agrupació Astronòmica de Sabadell:

secretaria@astrosabadell.org

93 725 53 73

Al preu de l’observatori marcat per l’Agrupació se li han d’afegir 500 euros de les columnes interiors i 1.500 si, a més, al nou propietari li interessa la muntura Losmandy G11 ja instal.lada.

 

Anuncis